Web Analytics Made Easy - Statcounter

تازه ترین داده های مرکز آمار ایران از وضعیت شاخص قیمت ها نشان می دهد که در خردادماه، همزمان با اجرای طرح مردمی سازی یارانه های ارز 4200 و نیز رشد قیمت های جهانی خوراکی ها، تورم ماهانه کل کالاها و نیز کالاهای خوراکی به ترتیب به ارقام 12.2 و 25.4 درصد رسیده که حداقل از سال 91 تاکنون بی سابقه است. همزمان تورم نقطه ای کل کالاها و خوراکی ها نیز به ارتفاع 52.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

5  و 81.6 درصد صعود کرد.

رکورد شکنی تورم ماهانه

به گزارش خراسان، حذف یارانه برخی اقلام غذایی مانند نهاده های دامی (مرتبط با لبنیات و تخم مرغ و ...)، آرد، روغن و ارائه مستقیم آن به مردم در قالب مردمی سازی یارانه ها در شرایطی در یکی دو ماه اخیر رخ داده که برخی از این کالاها از رشد قیمت های جهانی نیز تاثیر گرفته و رشد قیمت مضاعفی پیدا کرده اند. با این اوصاف در خردادماه، رشد ماهانه قیمت ها رکورد زد و از 3.5 درصد در اردیبهشت ماه به 12.2 درصد رسید. رقمی که حداقل در 10 سال گذشته (از سال 91 تاکنون) بی سابقه است. در این میان افزایش قیمت خوراکی ها نقش قابل توجهی داشته است به طوری که نرخ تورم ماهانه خوراکی ها با رسیدن به رقم 25.4 درصد به بالاترین میزان خود طی دهه های اخیر صعود کرد. این میزان در اردیبهشت ماه، 3.3 درصد ثبت شده بود. این داده ها نشان می دهد که نرخ تورم ماهانه کالاهای غیر خوراکی نیز نسبت به رقم مشابه در اردیبهشت ماه، افزایشی بوده و از 3.7 درصد به 4.4 درصد رسیده است.

مرکز آمار، در بیان مصادیق رشد بالای تورم ماهانه، اشاره کرده که در گروه عمده «خوراکی ها، آشامیدنی ها و دخانیات»، بیشترین افزایش ماهانه قیمت مربوط به گروه «روغن و چربی ها» (روغن نباتی جامد و روغن مایع)، گروه «لبنیات و تخم مرغ» (انواع شیر، ماست، پنیر و تخم مرغ) و گروه «گوشت قرمز و گوشت ماکیان» (مرغ ماشینی، سوسیس و کالباس) بوده است. در گروه عمده «کالاهای غیر خوراکی و خدمات» نیز گروه «هتل و رستوران» (ساندویچ و انواع غذاهای سرو شده در رستوران)، گروه «مبلمان و لوازم خانگی» (انواع شوینده) و گروه «بهداشت و درمان» (خدمات طبی سرپایی و خدمات بیمارستانی) بیشترین افزایش قیمت را نسبت به ماه قبل داشته اند.

تورم نقطه ای هم رکورد زد

همزمان با رکوردزنی تورم ماهانه که بنا بر گزارش اقتصادآنلاین رکورد پس از انقلاب را شکسته است، نرخ تورم نقطه ای نیز شاهد رکورد جدیدی در خرداد بود. بر این اساس، تورم نقطه ای کل کالاها (رشد شاخص قیمت ها در خرداد امسال نسبت به خرداد سال گذشته) به 52.5 درصد رسید که لااقل از سال 91 تاکنون بی سابقه است. تورم نقطه ای خوراکی ها نیز با جهش 81.6 درصدی روبه رو شد که از خرداد 98 تاکنون سابقه نداشته است.

داده های تورمی خردادماه همچنین نشان می دهد که نرخ تورم کل (میانگین 12 ماهه شاخص قیمت ها منتهی به ماه مدنظر نسبت به دوره مشابه سال قبل) از 38.7 درصد در اردیبهشت، به 39.4 درصد در خرداد رسیده است.  

در مجموع به نظر می رسد ثبت آمارهای تورمی فوق در نتیجه رشد قیمت های جهانی و به خصوص طرح بی سابقه حذف و مردمی سازی یارانه ارز 4200، اجتناب ناپذیر بوده و به احتمال زیاد، نرخ تورم ماهانه در تیرماه، وضع متفاوتی نسبت به خردادماه خواهد داشت. هر چند تورم نقطه ای کالاهای خوراکی همچنان بالا خواهد ماند.

منبع: خراسان

منبع: فردا

کلیدواژه: جهش تورم یارانه خوراکی ها مردمی سازی یارانه مردمی سازی یارانه تورم نقطه ای تورم ماهانه خوراکی ها نرخ تورم رشد قیمت بی سابقه قیمت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۳۰۴۰۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اعلام لیست کالاهای اساسی مشمول واردات با ارز ترجیحی

به گزارش گروه اقتصادی ایسکانیوز، لیست کالاهای اساسی مشمول واردات با ارز ترجیحی (۲۸۵۰۰ تومانی) برای سال جاری شامل ۸ گروه کالایی اعلام شد.

بیشتر بخوانید: تأمین ارز واردات کالاهای اساسی ادامه دارد

محمد مخبرمعاون اول رییس جمهور مصوبه هییت وزیران درباره اختصاص ارز ترجیحی ۲۸۵۰۰ تومان به کالاهای اساسی در سال جدید را به وزارتخانه های مربوطه و دستگاه های اجرای ابلاغ کرد.

بر اساس این لیست انواع گوشت تازه یا سرد کرده گوساله و گوسفند، گندم معمولی، جو، ذرت دامی، دانه سویا، دانه کلز، دانه پنبه، دانه آفتابگردان برای روغن کشی، دانه گلرنک، شکر تصفیه شده، کنجاله سویا، کنجاله پنبه، کنجاله آفتابگردان ،کنجاله کلزا، کنجاله گلرنگ، کود سوپرفسفات، کود کلریدو پتاسیم، کود سولفات پتاسیم، فسفات دی آمینیوم، مولدهای دام و طیور آبزیان و مواد ژنتیکی در سال جاری کماکمان ارز ترجیحی به واردات آنها اختصاص داده می شود.

بنابراین گزارش در میان این کالاها تنها برنج است که بر اساس مصوبه هییت وزیران ارز ترجیحی برای واردات آن در سال جاری اختصاص نیافته است.

بر اساس پیگیری ها از انجمن‌های مرتبط با واردات برنج، این موضوع در حال پیگیری است و این امکان دارد که برنج هم به این لیست برگردد.

انتهای پیام/

کد خبر: 1229150 برچسب‌ها کالاهای اساسی

دیگر خبرها

  • تورم آلمان دوباره افزایش یافت
  • «خوراکی‌ها»؛ عامل اصلی تورم فقرا در فروردین ۱۴۰۳
  • اعلام لیست کالاهای اساسی مشمول واردات با ارز ترجیحی
  • محصولات غذایی در اراضی اشغالی فلسطین گران شد
  • اولویت اصلی مجلس دوازدهم باید «مردمی‌سازی اقتصاد» باشد
  • هم‌میهن آمریکا و انتساب رکورد تورمی روحانی به رئیسی!
  • بنزین برای پنجمین بار در اسرائیل گران شد
  • افزایش نرخ تورم و قیمت مواد غذایی در اسپانیا
  • وفور کالاهای اساسی و آرامش در بازار/ تخلف برخی کسبه به بهانه مالیات ارزش افزوده
  • ۴۱۳ هزار تن کالاهای اساسی به مازندران وارد شد