Web Analytics Made Easy - Statcounter

 به گزارش همشهری‌آنلاین، تغییر قیمت اقلام مصرفی مورد نیاز مردم و انتشار قیمت‌های جدید کالاها در روزهای گذشته نگرانی‌هایی را درخصوص تامین بازار اقلام اساسی ازجمله مرغ، تخم‌مرغ و لبنیات در مصرف‌کنندگان به همراه داشت و به افزایش تقاضا در بازار بسیاری از کالاها دامن زد اما در روزهای پایانی هفته گذشته اقدام به‌موقع دولت ازجمله قابل برداشت شدن یارانه معیشتی واریزی به‌حساب سرپرستان خانوار و افزایش توزیع اقلام پرمصرف در فروشگاه‌ها، باعث شد روند خرید و حجم تقاضا تا حد زیادی به حالت عادی بازگردد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در روزهای پایانی هفته گذشته گزارش‌هایی از صف‌های طولانی مردم در میادین میوه و تره‌بار و فروشگاه‌های زنجیره‌ای برای خرید کالاهای قیمت قدیم در فضای مجازی منتشر شد که در برخی از آنها بی‌نظمی‌هایی نیز مشاهده می‌شد. اگرچه برخی از این ویدئوها با واکنش مسئولان استان‌های مربوط مواجه و غیرواقعی بودن آنها به سرعت اثبات شد اما خبرنگاران همشهری برای پیگیری این موضوع و مشاهده تغییرات روند خرید مردم در سوپرمارکت‌ها و فروشگاه‌های زنجیره به برخی این فروشگاه‌ها سر زدند.

براساس اعلام بسیاری از فروشگاه‌ها موجودی مناسب کالاها در انبار با قیمت قبلی در روزهای گذشته، پاسخگوی تقاضا بود و قیمت‌های جدید از ابتدای این هفته درباره سفارش‌های جدید اعمال خواهد شد. مشاهدات میدانی خبرنگاران همشهری نشان می‌دهد با اینکه تغییر قیمت برخی اقلام ازجمله لبنیات از روز پنجشنبه برای شرکت‌های تولیدی مجاز شده، روند خرید در بیشتر فروشگاه‌های سطح شهر مطابق روزهای عادی است و کالاهای تغییر قیمت یافته هنوز در بسیاری از مغازه‌ها و فروشگاه‌های زنجیره‌ای موجود است. با توجه به سرعت بالای فسادپذیری لبنیات، وجود این اقلام با قیمت قبلی در فروشگاه‌ها نشان می‌دهد تقاضا برای خرید عادی است و با وجود قطعیت تغییر قیمت مردم از خریدهای هیجانی خودداری کرده‌اند.

مشاهدات همچنین حاکی از افزایش توزیع کالاهایی مثل روغن است که در ماه‌های گذشته با توجه به زمزمه‌های کمبود و افزایش قیمت، توزیع آن در برخی فروشگاه‌ها با مشکلاتی مواجه شده بود.

افزایش قدرت خرید با پرداخت یارانه مستقیم 

در روزهای پس از واریز یارانه معیشتی و همزمان با انتشار قیمت‌های جدید کالاها، گمانه‌زنی‌هایی‌ درخصوص ناترازی میزان یارانه با حجم رشد قیمت‌ها انجام شد و برخی معتقد بودند مبالغ واریزی، نمی‌تواند رشد قیمت‌ها را برای چند دهک اول جامعه پوشش دهد.

اما برآوردهای انجام شده بر مبنای مقایسه قیمت‌ قدیم و جدید کالاهای اساسی و همچنین میزان یارانه دریافتی دهک‌های مشمول دریافت یارانه نشان می‌دهد، مبالغ واریزی به‌حساب خانوارها قدرت خرید خانوارها را با وجود افزایش قیمت اقلام پرمصرف، بالا برده است.

تا پیش از تغییر قیمت ‌اقلام اساسی مبلغ پرداختی یک خانوار ۴نفره برای ۳کیلو مرغ (۹۶هزار تومان)، یک شانه تخم مرغ (۳۵هزار تومان)، ۳بطری شیر(۴۰هزار تومان)، ۳بطری روغن (۴۲هزار تومان) در ماه ۲۵۰هزار تومان بود که با توجه به افزایش قیمت‌ها این مبلغ به ۵۶۰هزار تومان خواهد رسید یارانه دریافتی دهک‌های اول تا سوم نفری ۴۰۰هزار تومان و در مجموع حدود یک میلیون و ۵۰۰تا یک میلیون و ۶۰۰هزار تومان است. این میزان یارانه قدرت خرید این اقشار را ۹۰۰هزار تومان بالا می‌برد درحالی‌که هزینه این دهک‌ها ۳۰۰هزار تومان افزایش یافته است.

کد خبر 676294 برچسب‌ها يارانه معيشتي قیمت - تنظیم بازار کالاهای اساسی

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: يارانه معيشتي قیمت تنظیم بازار کالاهای اساسی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۹۹۴۴۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

لیست کالاهای اساسی مشمول واردات با ارز ترجیحی اعلام شد

لیست کالاهای اساسی مشمول واردات با ارز ترجیحی (۲۸۵۰۰ تومانی) برای سال جاری شامل ۸ گروه کالایی اعلام شد. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، لیست کالاهای اساسی مشمول واردات با ارز ترجیحی (28500 تومانی) برای سال جاری  شامل 8 گروه کالایی اعلام شد.

محمد مخبرمعاون اول رییس جمهور مصوبه هییت وزیران درباره اختصاص ارز ترجیحی 28500 تومان به کالاهای اساسی در سال جدید را به وزارتخانه های مربوطه و دستگاه های اجرای ابلاغ کرد.

بر اساس این لیست انواع گوشت تازه یا سرد کرده گوساله و گوسفند، گندم معمولی، جو، ذرت دامی، دانه سویا، دانه کلز، دانه پنبه، دانه آفتابگردان برای روغن کشی، دانه گلرنک، شکر تصفیه شده، کنجاله سویا، کنجاله پنبه، کنجاله آفتابگردان ،کنجاله کلزا، کنجاله گلرنگ، کود سوپرفسفات، کود کلریدو پتاسیم، کود سولفات پتاسیم، فسفات دی آمینیوم، مولدهای دام و طیور آبزیان و مواد ژنتیکی در سال جاری کماکمان ارز ترجیحی به واردات آنها اختصاص داده می شود.

بنابراین گزارش در میان این کالاها تنها برنج است که بر اساس مصوبه هییت وزیران ارز ترجیحی برای واردات آن در سال جاری اختصاص نیافته است.

بر اساس پیگیری های خبرگزاری تسنیم از انجمن‌های مرتبط با واردات برنج این موضوع در حال پیگیری است و این امکان دارد که برنج هم به این لیست برگردد.

ریز ارز پرداختی کالاهای اساسی و تجاری/چقدر ارز پرداخت شد؟‌

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • هفت روز تا پایان اجرای طرح فجرانه کالابرگ؛ برنامه دولت درخصوص کالابرگ چیست؟ 
  • آخرین مهلت استفاده از کلابرگ
  • افزایش یارانه اعتباری خرید کتاب هیات علمی، دانشجویان و طلاب
  • اعلام نرخ اقلام اساسی بازار سمنان در روز پنجشنبه سیزدهم اردیبهشت
  • اعلام لیست کالاهای اساسی مشمول واردات با ارز ترجیحی
  • اعلام نرخ اقلام اساسی بازار سمنان در روز چهارشنبه دوازدهم اردیبهشت
  • لیست کالاهای اساسی مشمول واردات با ارز ترجیحی اعلام شد
  • کمبودی در عرضه چای نداریم
  • افزایش ۳۳ درصدی خدمات پستی البرز در خرید و فروش اینترنتی
  • وفور کالاهای اساسی و آرامش در بازار/ تخلف برخی کسبه به بهانه مالیات ارزش افزوده